قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی ، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.

 

مواد لازم:

  • ماهی (شیر، حلوا سیاه، سنگسر، هامور، قباد، سرخو یا …)  : ۵۰۰ گرم 
  • سبزی خرد شده (۳۵۰ گرم گشنیز، ۱۵۰ گرم شنبلیله) : ۵۰۰ گرم 
  • میوه تمر هندی یا نصف بسته از تمبر هندی های شور موجود در گاه ها : ۲۰۰ گرم 
  • پیاز : ۱ عدد 
  • مربا خوری سیر رنده شده : ۲ قاشق
  • فلفل قرمز : به مقدار لازم
  • نمک ، زرچوبه : به مقدار لازم

 

 

دستور پخت:

سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می ریزیم تا آب آن برود. بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود.

در مرحله بعد ماهی مورد نظرتان را با مقدار کمی نمک، فلفل قرمز و پودر دانه گشنیز مزه‌دار کنید، ۳۰ دقیقه برای مزه‌دار شدن ماهی کافی است. ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم.

تمر هندی را در نصف لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛ زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم.

تمام مواد را با یکدیگر،کمی سرخ می کنیم؛ 2 تا 3 لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. در اواخر پخت، ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم.

 

نکات کلیدی در طبخ قلیه ماهی:

- بخاطر نمک زیاد تمرهندی ، ابتدا باید قلیه ماهی را بچشید تا غذا شور نشود.و  اگر احتیاج به نمک داشت به آن مقداری نمک اضافه کنید.

- شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد بخاطر همین مقدار شنبلیله و گشنیز را حتما رعایت کنید.

- اگر مقدار ترشی غذا کم بود میتوانید مقدار دیگری از تمر هندی را به همان شکل قبل که گفته شد آماده کنید و به خورشت اضافه کنید.

- اصولا قلیه ماهی را کمی تند تهیه میکنند ،اما اگر شما طعم تند را دوست ندارید، میتوانید از مقدار خیلی کمی فلفل قرمز استفاده کنید.

- برای بوی بد ماهی و طبع سرد آن حتما از سیر استفاده کنید.

- برای قلیه میتوان از هر ماهی گوشتی که دوست دارید استفاده کنید ولی بهترین گزینه 

- برای قلیه سنگ سر و هامور و زمین کن و شیر است.همچنین ماهی سالمون و قزالا هم داری گوشت منسجمی هستد.

- برش های ماهی را ضخیم بزنید تا توی قلیه له نشود.

- کیفیت تمر هندی بسیار مهم است و رنگ سیاه و سفت آن بهتر از تمر هندی قهوه ای و نرم است.

- هنگام جا افتادن خورش درب قابلمه را هرگز نبندید چون سر قابلمه عرق می کند و خورش می برد.

- برای اینکه گوشت ماهی له نشود زیاد آن را هم نزنید. همچنین هنگام کشیدن قلیه به آرامی گوشت ماهی را به ظرف انتقال دهید تا بافت آن باز نشود.


آشپزباشی ماهی ,قلیه ,هندی ,سبزی ,گوشت ,نشود ,قلیه ماهی ,فلفل قرمز ,گوشت ماهی ,استفاده کنید ,کنید برای منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اینتکس تهران دانلود فایل تحقیق مقاله نرم افزار کتاب برنامه دانلود آهنگ جدید, موزيک, موزیک ایرانی, آهنگ جدید تولید و پخش کتری سماور استیل دکوراسیون مغازه سیستم متاسرچ و رزرو آنلاین بلیط هواپیما r845 بیلاز