باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه ی خطه ی شمال ایران است، که جای خودش را در نقاط مختلف کشورمان باز کرده است. این خورش به نام های دیگری مثل باقالی خورشت یا خورشت گل در چمن هم معروف است.
مواد لازم:
- پاچ باقلای کشاورزی: 300گرم
- تخم مرغ: 3 عدد
- شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
- کره یا روغن زیتون: 100 گرم
- سیر کوبیده شده: 4 حبه
- آب: 1 لیتر
- دارچین: به میزان لازم
- نمک ، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- پاچ باقلای خشک را از گاه های خواروبار می توان .
- پاچ باقلا دو نوع است:پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.
- تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
- شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.
- اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
- حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
- از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.
- این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.
- اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.
آشپزباشی باقلا ,باقلای ,استفاده ,پوست ,پخته ,تهیه ,حتما باقلا ,میزان لازم ,باقلای کشاورزی ,باقلا قاتق منبع
درباره این سایت